Openingstijden

Maandag 09:00 - 18:00
Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 18:00
Vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 16:30
Zondag gesloten

De teelt van aardbeien

Voordat u de aardbeien in onze winkel of in de supermarkt kan kopen zijn er al veel werkzaamheden aan vooraf gegaan.

In augustus kopen wij onze verse planten in bij een plantenteler. Deze planten worden op het wachtbed geplant. Deze planten worden in december opgerooid om vervolgens gesorteerd en verpakt te worden. Na het inpakken worden zij in een vriescel ingevroren bij een temperatuur van -1,5 graad Celsius.

In het voorjaar worden de planten uit de vriescel gehaald, dit gebeurt van begin maart tot begin juli en telkens met tussenpauzes van ongeveer 2 à 3 weken. Deze planten worden langzaam ontdooid en nadien machinaal geplant op onze akkers. Na ongeveer 4 weken komen de eerste bloemen uit de aardbeienplant. Dit is het moment dat het stro tussen de planten gereden wordt.

Weer ongeveer 4 weken later worden de eerste aardbeien geplukt. Alle geplukte aardbeien worden gesorteerd op maat en kwaliteit tijdens het plukken, om zo een kist met gelijkwaardige aardbeien te krijgen.

In de schuur worden de kisten met geplukte aardbeien gewogen en klaar gemaakt voor verkoop in onze winkel of aan de veiling van The Greenery. Zo kunnen wij de beste kwaliteit aardbeien aan de consument aanbieden. Wij zijn tevens Global G.A.P. gecertificeerd, dit houdt in dat wij telen en oogsten volgens zeer strenge normen.