Openingstijden

Maandag 09:00 - 18:00
Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 18:00
Vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 16:30
Zondag gesloten

De teelt van asperges

In de maand maart worden op de aspergebedrijven de aspergeplanten uitgeplant om vervolgens de rest van het jaar te groeien. Per hectare worden er ongeveer 25.000 planten geplant. Het eerstvolgende jaar mag er een heel klein beetje van dit perceel gestoken worden (een verwachte oogst van ongeveer 1.500 kg). Dit mag gedaan worden tot om en nabij 10 mei.

Het tweede jaar mag er een beetje meer gestoken worden (ongeveer 3.000 kg). Dit is vindt plaats tot begin juni. Het derde oogstjaar mag een veld met asperges volledig gestoken worden tot 24 juni (St. Jan). We zitten met St. Jan rond de langste dag van het jaar en de plant heeft nog veel zonlicht nodig om te hergroeien voor het volgende oogstjaar.

Op de aspergebedden ligt zwart/wit folie. Dit is een plastic dat aan één kant wit en aan de andere kant zwart is. Is het koud dan ligt de zwarte kant boven, is het warm dan ligt de witte kant boven. De zwarte kant trekt de warmte aan en de witte kant stoot de warmte af. Op deze manier heb je nagenoeg geen violette asperges meer want de folie is lichtdicht en je hoeft tevens maar 1 keer per dag te steken, de asperges kunnen gerust boven de grond uitkomen. Bij een lage temperatuur is het zelfs mogelijk om om de dag steken.

Zodra de asperges gestoken zijn gaan ze op het veld meteen in het water, dit is om de kwaliteit te behouden. Eenmaal in de schuur gaan alle asperges nog 6 uur in het water om ze vocht op te laten nemen en ze terug te koelen.

Als de asperges 6 uur gekoeld zijn, zijn ze klaar om te sorteren. Wij werken met een volautomatische kleurensorteerder. Door middel van een camera wordt bepaald bij welke sortering de asperge terecht komt. Hierna liggen ze in onze winkel of gaan ze naar de veiling van The Greenery.

Zwart/wit folie leggen op de asperges